Previous Next

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Der er usædvanligt mørkt på den lille flydende plet i Østersøen, der udgør Møn og Nyord. Det har The International Dark Sky Association (IDA) nu slået fast med et certificat af højeste karat.

IDA arbejder for at beskytte nattehimlen mod lysforurening og bevare udsynet til stjernerne. Blandt andet belønner organisationen steder, der bevidst arbejder med at mindste lysforurening. det gør vi på Møn og Nyord. 

Certificeringen giver Møn og Nyord mulighed for at markedsføre sig, som den første Dark Sky Park i Norden. Initiativet spiller godt sammen med visionerne om Danmarks Vildeste Natur – nu også i kraft af himlen over Møn.

Der kan knyttes oplevelsesprodukter til initiativet, der både spiller på vilde og lærende oplevelser (nattevandringer, amatørstronomi) og oplevelser, der byder på stilhed og fordybelse (det æstetisk og kontemplativt tilfredsstillende i at betragte en nattehimmel fuld af stjerner) – i overensstemmelse med strategiens tre styrende principper.

Læs mere og book fx et Dark Sky Ophold 

Previous Next

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Den mønske vandrerute Camønoen løb med rampelyset, da SydkystDanmark kårede årets bedste turismeinitiativ 2016 for de fire kommuner Faxe, Stevns, Vordingborg og Næstved. I begrundelsen for udnævnelsen stod blandt andet:

”Med professionel ledelse og stor frivillig indsats har I udviklet en attraktion, der gør en dyd ud af at inddrage lokalsamfundet og som har skabt samarbejder og nye muligheder, hvilket igen gavner omsætningen for rigtig mange”, sagde Vordingborgs borgmester Knud Larsen blandt andet, da han overrakte prisen.

camoenoen2 foto per rasmussen

 

Previous Next

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Oplev Camønoen om natten med din personlige natte-guide - Susanne Rosenild. Om aftenen dominerer mørket ekstra meget i det mønske landskab. Naturens scene forandres, både for planter og dyr. Sanserne skærpes hos dyr og også hos mennesker og vi ænser ændringer i lyde, dufte, temperatur og lys.

Har du nogensinde været i naturens verden OM NATTEN? Naturnatten giver dig en unik og intens oplevelse af at være tilstede og mærke at du er i live.

Begiv dig trygt ud i mørket med den lokale Natur/Natte-guide Møn, Susanne Rosenild. Bliv klogere på nattens dyr og planter og ikke mindst på din egen tilstand i mørket. Få en ekstraordinær oplevelse med hjem fra Møn som du aldrig glemmer!

Praktisk: 
- Natteguiden henter jer i bil og bringer jer tilbage efter turen gennem Møns ”Dark Sky natur”.
- Varmt vindtæt tøj og robuste sko anbefales.
- Varighed: transporttid fra og til B&B + 1 time i naturen i nærheden
Dato og mødetid aftales med natte-guide Susanne Rosenild, tlf. 20 30 33 46
Læs mere Susanne Rosenild´s hjemmeside

 

Previous Next

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Har du hørt om Camønoen? 

Det er Danmarks nye svar på Caminoen, den legendariske pilgrimsvandrerute i Nordspanien, som omkring en kvart million mennesker prøver kræfter med hvert år.

På Møn har man ladet sig inspirere af den populære spanske Camino’s store tilslutning og ikoniske status: “Camønoen” er en sammenskrivning af “Caminoen” og så “Møn”, den lille ø ud for Sydsjællands kyst, som ellers mest er kendt for Møns Klint. Men nu får Møn altså en attraktion yderligere: En smuk og unik vandrerute som skal tiltrække endnu flere naturglade mennesker fra nær og fjern.

Camønoen er ca 170 km lang og inddelt i etaper. Imellem etaperne finder man Camøno-Pauserne, som er speciel designede bænke, hvor man også kan få klippet sit vandrekort. Overnatningsmulighederne er mange undervejs lige fra slot til shelters. Det er en god ide at planlægge turen på forhånd især i højsæsonen, men det er nemt og enkelt at booke fra time til time, hvis man medbringer en digital enhed (mobil el lign.

Book Online på Tiendegaarden her

Previous Next

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Danmark har fået en ny vandrerute. Det sker ikke hver dag, og Camønoen er noget specielt. Kom med på vandretur på Camønoen som en af de første, og se videoen derfra. Outsite var med, da 200 vandrere gik mod Stege for at fejre begivenheden. Vi vandrer fra Møns klint og har vejret med os.

Åbning af Camønoen
Dagen nærmer sig, og Outsite har siddet med ved bordet om planlægning og lidt gode råd og vejledning. På den måde har vi kunnet repræsentere alle vandrere, der benytter primitive overnatningspladser og sover i telt, shelter, hængekøje o.s.v. Vi har især haft fokus på sammenhængende ruter med mulighed for overnatning samt vand. Det er to meget vigtige faciliteter, der gør det mulig for os at benytte ruten.

Vi håber derfor, at du vil tage rigtig godt imod det nye initaitiv på den smukke ø - Møn.

Se Video - her er god information og tips.  her er god information og tips.

Previous Next

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Hvad kendetegner vandreruten, Camønoen?

Folkene bag vandreruten havde lyst til at gøre noget helt særligt ud af naturen på Møn og de historier, der knytter sig til området. På Camønoen vandre man bogstaveligt talt gennem Danmarks historie, urskov, oldtid, sagn, myter og gastronomi. Den kaldes også “kongerigets venligste vandrerute”, fordi de lokale og små erhvervsdrivende på ruten støtter op om projektet og gerne leder dig på rette vej og giver dig gode tips til turen. Vandreruten er 175 km lang i alt og breder sig også til de omkringliggende øer Nyord og Bogø.

Links